Руският сенатор Алексей Пушков коментира думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за отношенията с Русия, информира "Новости".

По-конкретно Столтенберг говори за готовността на алианса за контакти с Москва, като отбеляза, че НАТО осъзнава цялата сложност на тези отношения и ще продължи да се стреми да ги подобрява.

НАТО договори генерален план за възпиране на нарастващата заплаха от Русия, Черно море е акцент

НАТО договори генерален план за възпиране на нарастващата заплаха от Русия, Черно море е акцент

Поверителната стратегия има за цел НАТО да се подготви за всяка едновременна атака в регионите на Балтийско и Черно море

"Генералният секретар на НАТО говори за готовност за диалог с Русия и за горещо желание за подобряване на отношенията. Не поведе ли алиансът именно поради тази причина словесна война срещу Русия, прекъсна всякакви контакти и загроби Съвета Русия - НАТО. Слушаме тези речи от много години. Зад тях не стои нищо", написа Пушков в профила си в "Туитър".

В началото на октомври Северноатлантическият алианс отне акредитацията на осем служители на руското постоянно представителство, намалявайки общия брой на разрешените до десетима души. Москва в отговор обяви спирането на работата на военната мисия за връзка с НАТО от 1 ноември и закриването на информационното бюро. Руската постоянна мисия към алианса също няма да работи. За контакти с Москва НАТО вече трябва да се свързва с руския посланик в Белгия.

Русия преустановява работата на представителството си в НАТО

Русия преустановява работата на представителството си в НАТО

Според Лавров това ставало в отговор на действията на НАТО