Депутатът от Държавната дума (долната камара на руския парламент) Руслан Балбек нарече срещата на украинския президент Петро Порошенко със специалния представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър на борда на американския разрушител "Доналд Кук" "посещение на вожда на туземците".

"Това беше в разбирането на американците посещение на вожда на туземците, за да засвидетелства своята почит на големия бял господин. В същото време той беше готов да предаде част от територията и половината от населението в робство в замяна на стъклени мъниста и парчета от красиви дрънкулки", коментира иронично Балбек в интервю за "Известия".

Волкър: САЩ винаги ще са до украинския народ в защита на свободата и демокрацията

Волкър: САЩ винаги ще са до украинския народ в защита на свободата и демокрацията

За Порошенко, "Доналд Кук" в Черно Море е заради агресията срещу украински кораби

На свой ред членът на комисията по отбрана и сигурност към Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Франц Клинцевич, коментирайки разговорите на Порошенко с Волкър, нарече събитията "театрален спектакъл".

Срещата на украинския президент Петро Порошенко със специалния представител на САЩ за Украйна се проведе на 25 февруари на борда на кораба "Доналд Кук", който в момента се намира в пристанището на Одеса.

Според съобщения в медиите разрушителят е пристигнал, за да "проведе операции за осигуряване на безопасност на море и за увеличаване на стабилността" в Черноморския регион.