Севастопол не трябва да се страхува от ракетен удар от страна на Украйна, градът е надеждно защитен, а украински снаряд не може да достигне по-далеч от нейните граници. Това обяви заместник-председателят на градския парламент на Севастопол Александър Кулагин, цитиран от руските медии.

По-рано съветникът на украинския президент Петро Порошенко по въпросите на армията Юрий Бирюков, коментирайки изпитанията на новата ракетна система "Нептун", увери, че снаряд може да преодолее около 300 км и да порази цели в Севастополския залив.

Бирюков съобщи, че ракетата може да се движи по повърхността на морето на височина пет метра и да атакува кораб. Съветникът на Порошенко твърди, че "руснаците нервничат" заради тази ракета.

"Първа теза: на всяка ракета има ракета, която да ѝ противодейства. Втора теза: смятам, че украинската ракета "Нептун" няма да достигне по-далеч от Херсон, защото горивото от нея е отдавна е откраднато", коментира саркастично Кулагин.

Според него от гледна точка на сигурността Севастопол не е застрашен от нищо, тъй като регионът е надеждно защитен. "Ние сме напълно спокойни", изтъкна още той.