Заместник-председателят на северноирландската партия DUP, която влезе в спор заради границата с Ирландия, обвини Дъблин, че действа по "безразсъден и опасен" начин, изтъквайки, че излага на опасност години на добри англо-ирландски отношения заради Брекзит, съобщава "Ройтерс".

В Северна Ирландия не приемат условията на споразумението за Брекзит

В Северна Ирландия не приемат условията на споразумението за Брекзит

Заявило го е на британското правителство

Найджъл Додс, който е депутат в британския парламент от Демократическата юнионистка партия (DUP), говори ден след като британският премиер Тереза Мей не успя да сключи сделка с Брюксел за започване на преговори за споразумение за свободна търговия след Брекзит заради спор за границата между Република Ирландия и Северна Ирландия.

"Република Ирландия показва мускули и използва сегашната си позиция, за да се опита да спечели придобивки за себе си", подчерта Додс, говорейки в Уестминстър (британския парламент).

Няма споразумение за Брекзит
Обновена

Няма споразумение за Брекзит

Преговорите продължават

"Не съм против тяхното желание да следват интересите си, но те го правят по безразсъден и опасен начин, което излага на риск години на добри англо-ирландски отношения и доброто сътрудничество в рамките на Северна Ирландия", подчерта Додс.