Пореден ден на насилие и смърт в Сирия. Силите за сигурност са убили 12 души по време на операции в няколко града в северозападна и централната части на страната.

Омар Идлиби, говорител на Местни координационни съвети - обединяващи антиправителствени активисти, съобщи, че сред 12-те убити има и жена.

Смъртта на цивилните граждани се е случила в провинция Хама и съседната й провинция Идлиб. И в двете области има засилени атаки и арести на хора, участващи в протестите, след като генералният прокурор на Хама подаде оставка и премина на страната на протестиращите. Местни активисти посочват, че според властите бившият прокурор е в околностите на град Хама.

По-рано бе съобщено, че девет души, включително един офицер, са загинали при засада на автобус, превозващ войници и работници в централна Сирия.

Протестите в Сирия започнаха в средата на месец март в град Дараа, разположен в южната част на страната, а по-късно премина и в други райони. Правозащитници твърдят, че над 2 души са загинали в сблъсъците между въстаниците и войските на Башар Асад.