Вашингтон е добавил 17 физически лица в списъка със санкциите срещу Русия заради намесата ѝ в конфликта в Украйна. Това става ясно от съобщение на финансовото министерство на САЩ, цитирано от руски медии.  

Сред новите лица, попаднали под ударите, са включени осем министри от правителството на Крим, а също така ръководители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) и на Следствения комитет на Русия.

Под санкциите, по-конкретно, попадат първият заместник-председател на Съвета на министрите на Република Крим Михаил Шеремет, министърът на вътрешната политиката, информационните технологии и съобщенията Дмитрий Полонский, министърът на имуществените и поземлените отношения Анна Анюхина, министърът на горивото и енергетиката Светлана Бородулина, министърът на икономическото развитие Валентин Демидов, финансовият министър Ирина Кивико, министърът на правосъдието Олег Шаповалов и министърът на индустриалната политика Андрей Васюта.    

Също така в списъка със санкционираните са включени редица министри от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики и руския дипломат Георгий Мурадов.

Освен това американското финансово министерство е наложило санкции на редица дъщерни компании на „Газпром” и други компании. Например, на американски граждани и юридически лица е забранено да сключват сделки с компанията „Мостотрест”.