Британската полиция обяви, че е арестувала шестима души при антитерористични спецоперации в Централна Англия и Лондон, съобщава "Ройтерс".

Полицията е задържала четирима мъже от Дерби и още един в Бъртън на Трент в Централна Англия, докато една жена е била арестувана в Лондон по подозрение за подготовка на терористичен акт.

"Разбираме, че местните хора може да са се разтревожили в резултат на тези арести, като местни полицаи ще бъдат в района както обикновено, за да говорят с всеки, които може да има тревоги", се посочва в изявление на подразделението за борба срещу тероризма.

"Бихме помолили хората да останат внимателни и бдителни, но не и да се тревожат и ние сме благодарни за помощта, подкрепата и разбирането на местните хора", допълват спецчастите.

Засега няма подробности по случая.

Шест жилища са били претърсени като част от разследването, докато петимата мъже на възраст 22, 35, 36, двама 27-годишни, и 32-годишна жена, са били задържани в полицейски арест.

Във Великобритания е в действие второто най-високо ниво на заплаха, което означава, че нападения на екстремисти се смятат за много вероятни.

През миналата седмица шефът на британското външно разузнаване обяви, че терористите от ДАЕШ ("Ислямска държава") използват конфликта в Сирия за организиране на атаки срещу Великобритания и нейните съюзници.