Родилен дом е атакуван при последното от 12 нападения, насочени срещу здравни заведения в Сирия този месец. Това съобщават от организацията "Спасете децата".

Родилният дом в Идлиб е подкрепян от организацията. По него са нанесени щети, след като близо до сградата късно през нощта са извършени най-малко два въздушни удара.

От "Спасете децата" допълват, че при подобни атаки през юли миналата година загинаха двама души, а няколко други, сред които и бебета, бяха ранени. От организацията посочват, че инцидентът е 12-ият от серията атаки срещу здравни заведения само през април.

Първоначалните данни от местен партньор на благотворителната организация показват, че два въздушни удара са извършени близо до болницата около 2.00 часа през нощта местно време. Нанесени са щети по сградата.

Пациентите и персоналът са били евакуирани в мазето. Към момента няма данни за жертви.

Медиците разказват, че прозорците са разбити, а лабораторията на болницата е силно пострадала. Инкубаторите за недоносени бебета не са засегнати от взрива, защото след атаката през юли са били преместени под земята.

Болницата обслужва 2100 жени и деца. Около 550 раждания се извършват всеки месец. Медицинското заведение има осем инкубатора за недоносени бебета и амбулаторна клиника за бременни жени и осигуряване на следродилна помощ. Най-близката болница, предоставяща подобни услуги, е на около 70 км.