Президентът на Русия Владими Путин никога не е отказвал среща с президента на Украйна Влодимир Зеленски, но нейният ред ще дойде, когато бъде подготвен конкретен писмен документ. Това заяви в неделя говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Интерфакс".

Русия не вижда достатъчен напредък в преговорите за среща Путин-Зеленски

Русия не вижда достатъчен напредък в преговорите за среща Путин-Зеленски

Позицията на Москва за Крим и Донбас остава непроменена

"Путин никога не е отказвал такава среща и такава среща, да, тя хипотетично е възможна. Но за да се състои тя, е необходимо в недрата на работата на двете делегации да узрее конкретен документ. Не набор от идеи, а конкретен писмен документ. Ето тогава ще дойде редът на такава среща", е казал той в интервю за държавния телевизионен канал "Россия 1".

Срещата между Путин и Зеленски все по-реална

Срещата между Путин и Зеленски все по-реална

Не е ясно къде ще се срещнат двамата лидери

На въпрос има ли гаранция, че този документ ще бъде изпълнен, предвид 7-годишния опит с Минските споразумения, Песков отговорил: "Имаме този опит, помним го, помним много добре, и действаме подобаващо."

Той подчертал: "Убеден съм, че целите на военната ни операция ще бъдат постигнати в пълен обем. Надявам се, че в резултат от тези напрегнати усилия, които се предприемат по отношение на руско-украинските преговори, също ще стигнем до подписване на някакъв документ и това ще стане важна крачка по пътя към нормализиране на обстановката."