Британското правителство е готово да излезе от Европейския съюз без споразумение за развод, освен ако парламентът не гласува за плана за Брекзит на премиера Тереза Мей. Това обяви лидерът на консервативното мнозинство в Камарата на общините (долната камара на британския парламент) Андреа Ледсъм, цитирана от "Ройтерс".

"По същество това ще се случи, освен ако не гласуваме за споразумение. Правната позиция е, че ние си тръгваме без споразумение", коментира Ледсъм.

"Хора казват удължете (действието на) чл. 50 (от Лисабонския договор), но аз имах две срещи с обществеността в избирателния си район през последните няколко седмици и хората, независимо дали са гласували за оставане или излизане от ЕС, преобладаващото мнение е просто да се продължи с процедурата" по Брекзит, отбеляза още тя.

Отново бламираха Тереза Мей за Брекзит
Обновена

Отново бламираха Тереза Мей за Брекзит

Великобритания навлезе в патова ситуацията

Мей претърпя поредно поражение относно стратегията си за Брекзит снощи в британския парламент, което подкопава обещанието ѝ към лидерите на ЕС да получи одобрение на споразумението си, ако се съгласят да ѝ предоставят отстъпки.