Министърът на финансите на Великобритания Филип Хамънд изрази недоволството си от бавния темп на преговорите по Брекзит на конференция на Консервативната партия в Манчестър, съобщава Ройтерс.

Всички министри на Тереза ​​Мей са разочаровани от бавния темп на преговорите, но нейният екип стои зад нея лоялно за напускането на Великобритания от ЕС, допълва Хамънд.

Няма "достатъчен напредък" в преговорите за Брекзит, обяви Туск в Лондон

Няма "достатъчен напредък" в преговорите за Брекзит, обяви Туск в Лондон

Туск се срещна с Мей в Лондон

На конференцията Хамънд отслаби значението на четирите нови червени линии, поставени от външния министър Борис Джонсън в британски вестник, който подчертава разрив в кабинета.

"Всички сме разочаровани от бавния напредък, който постигнахме през последните няколко месеца в преговорите с Европейския съюз, затова министър-председателят отиде във Флоренция преди 10 дни, специално за отстраняване на пречките в преговорите и да можем да се придвижим напред", коментира Хамънд.

Юнкер песимист: Трябват чудеса, за да има разбирателство по Брекзит

Юнкер песимист: Трябват чудеса, за да има разбирателство по Брекзит

Преговорите за Брекзит зациклиха

"Позицията на Борис по тези въпроси е известна и аз подкрепям премиера в много сложните и деликатни преговори с партньорите ни от Европейския съюз, както и Великобритания да излезе по начина, по който британците са ни възложили да направим това", допълва Филип Хамънд.