Южнокорейската полиция опроверга съобщения в медиите за смъртта на кмета на Сеул Парк Уон-сун, който изчезна по-рано в четвъртък, издирването продължава, според южнокорейската агенция "Йонхап".

По-рано през деня информационна "Йонхап" заяви, че полицията е започнала операции за издирване, след като кметът на южнокорейската столица Сеул е обявен за изчезнал.

Издирването продължава в квартал Сунгбук в Сеул, където за последен път е засечен сигнал от мобилния му телефон. Рано сутринта дъщерята на кмета се свърза с полицията.

Дългогодишен граждански активист и адвокат по правата на човека Парк е избран за кмет на Сеул през 2011 г. и е в третия си и последен мандат от юни миналата година.

Член на либералната демократическа партия на президента Мун Дже-ин, Парк е смятан за потенциален кандидат за президент на изборите през 2022 година.

Китайският телевизионен канал CGTN, позовавайки се на свои източници съобщи по-рано, че властите са открили тялото на изчезналия кмет.

Според правоохранителните агенции и кметската служба, кметът напуснал резиденцията си в 10:44. Бил е облечен в тъмни дрехи, носил е и черна раница. Малко преди това администрацията на Сеул разпространи съобщение за отмяната на едно от събитията в графика на кмета поради "обстоятелства".

В четвъртък в 16:40 кметът е трябвало да се срещне с председателя на Комисията за балансирано развитие на държавата при президента, но поради лошото здраве Парк не е отишъл на работа.

Според YTN в операцията по издирването участват до 200 души, издирването са усложнява поради настъпването на нощта.

Изчезна кметът на Сеул, провежда се мащабна акция по издирването му

Изчезна кметът на Сеул, провежда се мащабна акция по издирването му

Той е смятан за потенциален кандидат за президент на изборите през 2022 г.