Властите в Сингапур предупредиха за забрана да се провеждат каквито и да било действия "в подкрепа на политическите процеси в други държави" в държавата-град. Това се посочва в изявление, издадено в събота от органите на реда, съобщава CNA.

"Полицията няма да издава разрешения за събития в подкрепа на политическите процеси в други държави", се казва в съобщението във връзка с призив да се излезе на "антитоталитарни демонстрации", които са свързани с предстоящи мащабни демонстрации в Хонконг в навечерието на 70-годишнината от формирането КНР.

Служителите на реда също така заявиха, че чуждестранни граждани не могат да участват в демонстрации в Сингапур. "В случай на нарушение на закона техните визи или разрешителни за работа ще бъдат отменени и те трябва да напуснат територията на републиката", се казва в изявлението на полицията.

В същото време външното министерство на страната препоръча на местните граждани да се въздържат от пътуване до Хонконг, "във връзка с мащабни протести, които се превръщат в безредици и насилие". Те се засилват през почивните дни и празниците и периодично се придружават от бунтове, блокиране на улици, палежи и вандалски действия в метрото.

Нови демонстрации в Хонконг, управителят блокиран от протестиращи по време на среща

Нови демонстрации в Хонконг, управителят блокиран от протестиращи по време на среща

Опитите на Кери Лам за диалог засега нямат успех