Високопоставеният републикански сенатор Линдзи Греъм обяви, че имейлът му е бил хакнат от руснаци.

Греъм също така подчерта пред СиЕнЕн, че смята, че "руснаците" са проникнали в Националния комитет на Демократическата партия и ги обвини, че се опитват да "дестабилизират демокрацията по целия свят".

Руските власти нееднократно е отричала обвиненията за хакерски атаки.

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп отхвърли доклад на ЦРУ, че руски хакери са се опитали да повлияят върху президентските избори в негова полза.

Сенатор Греъм, който е член на влиятелната Комисия за въоръжените сили в Сената, коментира още пред СиЕнЕн, че "ни беше казано от ФБР през август, че сме били хакнати през юни".

"Смятам, че руснаците са проникнали в Националния комитет на Демократичната партия. Смятам, че те са проникнали в имейла на Джон Подеста (шеф на предизборния щаб на Хилари Клинтън). Те проникнаха в моя имейл (използван по време на предизборната кампания)", изтъкна сенаторът.

Той също отбелязал, че смята, че "цялата информация, публикувана публично, е в ущърб на Клинтън и не е в ущърб на Тръмп".

Но той уточнил, че резултатът от президентските избори не можел да се поставя под съмнение.

"Смятам, че Хилари Клинтън загуби заради това, че тя не беше агент на промяната и тя се опита да дисквалифицира Тръмп, но не беше в състояние да го направи", посочи Линдзи Греъм.