Парите на циганските барони да отиват в целеви фонд за образование на циганите, предлагат от ВМРО. Предложението до премиера Бойко Борисов е по повод намеренията на правителството държавата да поема такси за детски заведения на социално слаби цигани.

Идеята на ВМРО е свързана и с нашумелите в последните дни обвинения срещу крупни фигури на циганската престъпност.

В правителствен план до 2015 г. е предвидено ползването на заеми и европейски средства за дейности по интеграцията на циганите. От ВМРО са категорични, че това е дискриминация спрямо съвестните български граждани. Затова предлагат и създаването на фонд „Вписване" - с всички активи, които държавата евентуално ще придобие в резултат на съдебно преследване срещу фигури на организираната циганска престъпност.

Подобен фонд ще подпомогне финансирането на тези така важни дейности и ще намали бремето върху държавата. Така, поне частично, ще бъде спазен принципът на справедливост и данъкоплатците няма да поемат задълженията за несвършената до този момент работа или за нечие нехайство като начин на живот, се казва в писмото на войводите до министър-председателя.

В заключение от ВМРО питат Борисов риторично: Не са ли палатите на Кирил Рашков и другите като него идеални сгради за нови детски градини? Не са ли милионите на забогателите от т.нар. ромско включване достатъчни, за да покрият на първо време програмата за социални жилища? Не са ли свързани социалните жилища с разрушаването на незаконни гета?"