Водещият адвокат на американския президент Доналд Тръмп относно разследването на специалния прокурор на руската намеса в американските президентски избори през 2016 г. е подал оставка, съобщава в. "Ню Йорк таймси", позовавайки се на двама души, запознати с въпроса.

Джон Дауд се е оттеглил, след като заключил, че Тръмп все повече пренебрегва съветите му, уточнил един от източниците.

Дауд беше водещият адвокат по руската афера от миналото лято насам, когато се оттегли дългогодишният адвокат на Тръмп Марк Касовиц, а за новото разклащане в правния екип на президента се носеха слухове от няколко дни.

И Робърт Мюлер подхвана "Кеймбридж Аналитика"

И Робърт Мюлер подхвана "Кеймбридж Аналитика"

Затяга се обръчът около "Фейсбук"

По-рано тази седмица Тръмп подсили правния си екип с адвокат, който обвинява ФБР и американското правосъдно министерство, че се опитват да обвинят несправедливо Тръмп за тайно сговаряне с Русия по време на предизборната кампания през 2016 г., което вероятно е сигнал за по-агресивен стремеж да дискредитира специалния прокурор Робърт Мюлър.

Вашингтонският адвокат Джоузеф диДженова ще се присъедини към правния екип тази седмица, обяви адвокат Джей Секулоу, който също представлява Тръмп.

Мюлър разследва възможен таен сговор между предизборния щаб на Тръмп и Русия за повлияване на президентските избори. Москва отрича каквато и да е намеса, а Тръмп уверява, че нямало таен сговор.

Съветват Тръмп да не свидетелства пред Мюлер

Съветват Тръмп да не свидетелства пред Мюлер

Съмнения за намесата на Русия в изборите в САЩ