Обстановката в Сирия остава повече от напрегната.

Лекари, работещи в един от градовете - арена на военните атаки на президента Асад - Хама, съобщават, че районът е на прага да остане без медицинско обслужване.

БиБиСи цитира думите на медик, желаещ да остане анонимен, който твърди, че действията на правителствените сили са нанесли огромни щети в града. По думите му две болници са затворени, а трета е атакувана от войските на президента. Има ранени лекари.

От армията твърдят, че вече са напуснали града, но активисти съобщават, че атаките в Хама продължават. Още от края на юли там са разположени танкове и военни, изпратени от Башар ал Асад в опит да смаже социалното недоволство.

Междувременно, военните продължават офанзивата си и в град Латакия, където от вчера също са изпратени танкове. От базирания в Лондодн сирийски център за наблюдение на човешките права твърдят, че бойни кораби и танкове обстрелват града. Засега има информация за пет жертви - всичките в квартал Ал Рамл ал Джунуби.

Режимът в Сирия е подложен на силен международен натиск. Вчера президентът на САЩ Барак Обама и кралят на Саудитска Арабия Абдула настояха за незабавно прекратяване на насилието в страната.