Военният министър на Украйна Алексей Резников призова гражданите да не разпространяват съобщения за предоставяни на Украйна оръжия от определени страни, съобщи УНИАН, цитирайки обръщение на министъра към украинците.

Той отбеляза, че военно-политическото ръководство на държавата провежда интензивни преговори с партньори като целта е да бъдат получени помощи за защита на Украйна. Военното министерство на страната работи, за да привлече материално-техническа помощ, също и да намери връзка с търговски представители. 

Русия отрича да цели сваляне на правителството на Украйна

Русия отрича да цели сваляне на правителството на Украйна

Москва обвини САЩ в разработване на биологично оръжие в Украйна

"Военно-техническото сътрудничество е много деликатна сфера, която изисква изключително балансиран подход към публичните коментари. Особено в период на война", се казва в съобщението на украинското министерство на отбраната.

Във връзка с това от ведомството се обръщат с молба към всеки: моля, не разпространявайте съобщения за предоставяне на определени страни на едно или друго оръжие от нашата държава. Въздържайте се от коментари по тези поводи. Оставете възможност за изказване по тези теми предимно на официални лица, каза Резников.

МВФ е готов да да отпусне 1,4 милиарда долара за Украйна

МВФ е готов да да отпусне 1,4 милиарда долара за Украйна

Рано е да се прогнозира въздействието на войната върху световната икономика

Той изтъкна, че разбира стремежът на хората да споделят добри вести, но "понякога това създава информационен фон, който влия негативно на резултатите".

По думите на министъра, това може да затрудни получаването на допълнителни възможности от армията, които тя просто трябва да получи. "Затова Украйна може да понесе загуби, които бихме могли да избегнем и трябва да избегнем", подчерта той.

По думите на Резников цялата информация, която може да бъде обнародвана и съгласувана с партньорите се обнародва своевременно от Министерството на отбраната.

"Врагът не трябва да знае какво го очаква. Нека бъде неприятна изненада за него", подчерта министърът.