Не ме интересуват позициите на чуждестранни медии или правителства, а само мнението на сръбските граждани. Това заяви сръбският президент Александър Вучич във вторник, цитиран от "Танюг". 

Така коментира той публикации в германски медии, според които Сърбия се нуждае от различна опозиция.

Вучич добави, че не го интересува кой извън Сърбия иска различно правителство и различна опозиция в страната.

"Не ме интересува, оставете ги да мислят за това, аз се интересувам от гражданите на Сърбия. Не ме интересува какво казват чуждите медии и чуждите правителства, те трябва да се занимават сами - много от тях имат повече проблеми, отколкото ние. Какво ще бъде правителството зависи от гражданите на Сърбия", каза Вучич.

Партията на Вучич печели и балотажа в Сърбия

Партията на Вучич печели и балотажа в Сърбия

Предстои ново гласуване в 30 секции на 2 януари

Припомняме, че коалицията "Сърбия не трябва да спира" на президента спечели убедителна победа на балотажа, както на градско, така и на републиканско ниво на 30 декември. 

Самият Вучич обяви това в обръщение от предизборния щаб в Белград. Според него, избирателната активност е била около 43% на национално ниво и 41,64% в Белград. Сръбският президент добави, че в цяла Сърбия подкрепата за листата на коалицията е нараснала с 10 до 30 процента в сравнение с предишните избори. В девет секции, избирателната активност е била по-висока или същата като на предишния тур.

От 18 декември опозицията провежда ежедневни протести срещу резултатите от изборите пред централата на избирателната комисия, настоявайки за анулиране на изборните резултати. Мариника Тепич, лидер на опозиционния алианс "Сърбия срещу насилието", обяви гладна стачка.

8 ранени полицаи и 38 задържани демонстранти след протестите в Сърбия

8 ранени полицаи и 38 задържани демонстранти след протестите в Сърбия

След изборите, спечелени от управляващите, вълнението не спира

Международната мисия за наблюдение на вота заяви, че СПП е спечелила несправедливо предимство поради пристрастност на медиите, неуместно влияние от страна на президента и изборни нарушения, като например купуване на гласове.

Сръбските власти отричат каквито и да било нередности.