Сръбският президент Александър Вучич е разговарял в продължение на два часа с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, съобщават сръбските медии. 

"Разговаряхме два часа на четири очи с президента Ердоган. Срещата беше важна. Турция е една от седемте или осемте най-големи световни сили и когато разговаряте с президента на Турция, когото смятам за приятел, винаги гледате как да позиционирате Сърбия", изтъкна Вучич.

Той уточни, че са разговаряли за икономическото сътрудничество, за инфраструктурни проекти, тема на разговор е било и изграждането на голяма индустриална зона във Войводина, която би дала силен стимул за икономиката.

"Най-важен за нас е икономическият растеж, затова трябва да се борим и да работим", отбеляза Вучич и добави, че някога Сърбия е служила като "боксова круша", а днес имала план 2020, и това бил добър план, като смисълът да се занимаваш с политика, по думите му, бил хората да живеят по-добре.

Говорейки за индустриалната зона във Войводина той каза, че това означава идването на турски компании.

"Искаме да привлечем инвеститори от Турция, Германия и всички други страни", посочи Вучич и добави, че през последните три години Сърбия била сред първите три страни с най-висок растеж.

Президентът на Сърбия подчерта, че страната му ще се старае да запази добрите си отношения и с Изтока, и със Запада. Той добави, че сега нещата се променят най-бързо в историята на човечеството, израствали нови и големи играчи и "ние трябва да държим сметка за това как нашият малък кораб да се промъкне през всички тези меандри".