Експлозии в град Джанкой във временно окупирания Крим. Руските окупатори заявиха, че нападението е извършено с безпилотен самолет и че противовъздушната отбрана работи.

Олег Крючков, така нареченият "съветник на ръководителя на Крим", който в миналото е бил украински журналист, заяви, че в Джанкой е бил свален дрон.

"В Джанкой в Крим е свален дрон. Повредени са стъклата на няколко частни къщи", цитира руската пропагандна агенция ТАСС думите на Олег Крючков.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че освобождаването на украинския полуостров е една от задачите на пролетната и лятната кампания на украинските въоръжени сили.

На свой ред началникът на главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов смята, че събитията в Крим по време на освобождаването ще бъдат подобни на тези в други окупирани територии.

На фона на тези изявления на полуострова периодично се случват взривове, които принуждават отделни окупатори да напуснат Крим.

Киев "препоръча" доброволното връщане на Крим

Киев "препоръча" доброволното връщане на Крим

Украйна решена да освободи и върне териториите си

Джанкой е основен логистичен и железопътен център в окупирания от Русия полуостров.

Парализирането на града ще помогне за освобождаването на Крим.

По-късно Сергей Аксьонов, ръководител на руските власти в Крим, съобщи, че ПВО-системата на Крим е свалила пет украински дрона, а още четири са били неутрализирани от силите за раиоелектронна борба.

На територия на частен дом в Джанкой е открит и още един дрон, паднал без да се е взривил.

Работата на ферибота в Керч, свързващ Краснодарския край и Република Крим, е преустановена в неделя заради силния вятър, съобщиха от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на републиката.