На среща с американските сенатори Джон Маккейн и Кристофър Мърфи президентът на Украйна Виктор Янукович заяви, че курсът на страната към евроинтеграция е неизменен, предаде агенция  „Новости".

На сайта на украинския държавен глава се казва, че Янукович е подчертал „неизменността на евроинтеграционния курс и верността към националните интереси".

„Виктор Янукович увери, че властите ще направят всичко, за да осигури на гражданите правото на мирни протести, както и да осигурят провеждането на честно и прозрачно разследване на събитията от 30 ноември 2013 г. на Площада на независимостта в Киев." - се казва в съобщението, като се посочва, че страните са се договорили да продължат диалога.

Уточнява се, че на срещата между американските сенатори и украинския президент са обсъдени двустранните отношения, както и предизвикателствата, които стоят пред Украйна.

Припомняме, вчера Джон Маккейн и Кристофър Мърфи говориха пред протестиращите украинци на киевския Площад на независимостта, като заявиха подкрепата на САЩ за европейските стремежи на страната им.