Японският премиер Шиндзо Абе коментира, че огнището на коронавирус в страната му не е достигнало точка, която изисква той да обяви извънредно положение като САЩ и части от Европа, съобщава Асошиейтед прес.

Той каза, че инфекцията на глава от населението в Япония е много по-ниска в сравнение с други страни, въпреки че ситуацията е все още променлива и Япония трябва да остане нащрек. "В момента нямаме ситуация, която да изисква извънредно положение".

Глобалната икономика бе силно засегната от пандемията и това включва Япония, добави премиерът, обещавайки спешно да приложи икономически мерки от пакет от 4 милиарда долара.

Японският парламент прие закон, обвързан с време, който позволява на Абе да обяви извънредно положение в страната, за да предприеме мерки срещу коронавируса, но законът е противоречив, тъй като може сериозно да ограничи гражданските права.

Япония има 1413 потвърдени случая, включително 697 от круизен кораб, акостирал в страната. Има 28 смъртни случая, от които седем са бивши пътници на кораба - включително един британец.

В Япония мислят за отлагане на Лятната Олимпиада

В Япония мислят за отлагане на Лятната Олимпиада

Гърция запалва олимпийския огън без зрители и журналисти