Възраждане разговарят с въображаеми фактори. Това заяви пред БНТ Явор Божанков в отговор на въпроса дали са водени преговори за съвместно управление с ПП-ДБ.

Правителство с тях няма как да има, категоричен бе той. Явно всички искат да управляват с нас и в същото време искат да ни свалят от власт , заподозря депутатът.

Бойко Борисов става и си ляга с нас, каза той. Възраждане подтичвали да управляват с ПП-ДБ. И ДПС ги искали, по думите му.

Без нас няма как да има модерно управление, изтъкна Божанков, като подчерта че ГЕРБ за 7-ми път не можаха да съставят правителство. Няма да подкрепим втория мандат, изтъкна депутатът. Масово служебният кабинет назначава кадри на ДПС, по думите му.

Апатията е в основата на политическата криза, заяви Божанков. Според него ДПС има силно влияние в ГЕРБ. Акад. Денков беше чудесен премиер, заяви той.

Божанков коментира напрежението в ДПС, като изрази мнение, че няма добро и лошо ченге в ситуацията. Той посочи, че никоя парламентарна група не трябва да се намесва в работата на друга. Според него, дебатът в ДПС е положителен знак, макар и да не е вярвал, че нещо такова може да се случи там. Божанков отбеляза, че и други парламентарни групи са в криза, като даде примери с "Възраждане" и групата на "Величие".

Кирил Петков отново - сглобки няма да правим, с "Възраждане" също

Кирил Петков отново - сглобки няма да правим, с "Възраждане" също

ПП-ДБ не може да бъде част от двете потенциални мнозинства в 50-то НС