Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заявява, че ПП-ДБ не преговарят и няма да преговарят с "Възраждане" за съставянето на правителство.

За втори път представител на ПП-ДБ опровергава заявки от страна на представители на "Възраждане" да са водени разговори за някакъв вид общо управление. Първият път това беше по повод думи на лидера на Възраждане Костадин Костадинов, днес - по повод думи на Цончо Ганев в студиото на БНТ. Цончо Ганев заяви, че е имало неофициални разговори с ПП-ДБ. Първото предложение на "Възраждане" беше за коалиция на всички анти ГЕРБ и ДПС партии, а офертата бе повторена тази седмица с признанието, че ПП-ДБ държат ключа към третия мандат.

В публикация във Facebook Петков коментира, че в 50-oто Народно събрание има две потенциални мнозинства - първото - от ГЕРБ и ДПС и второто - от "Възраждане", БСП, "Величие" и ИТН.

"Нека да е ясно, ПП-ДБ не може да бъде част от тези две мнозинства, защото ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Нашите избиратели може да са абсолютно спокойни за това", пише Кирил Петков.

Петков посочи и че вече ясно е казано, че в този парламент всички партии, които на думи са антикорупционни, трябва първо да го докажат с дела, например като подкрепят Закона за съдебната власт, Закона за личния фалит и законодателството за защита на корупционни сигнали.

"Така няма да сме изгубили историческо време и ще сме продължили реформите в България, дори когато в този парламент правителство не е възможно", заключава Петков.