Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е готов на съвместно управление с "Продължаваме промяната - Демократична България" срещу ГЕРБ и ДПС - има обаче условие - ако те преодолеят егоизма си. Това стана ясно от коментара му пред медиите в Партийния дом.

Прави впечатление, че този път ПП-ДБ и по-точно Демократична България нито веднъж не бяха наречени "Доносническа България", което беше рефрен на всички депутати от "Възраждане" в предишния 49-ти парламент.

В момента не се водят разговори с ПП-ДБ, все пак уточни Костадинов, като предпостави тълкуванието, че ако ПП-ДБ не приемат офертата, това би означавало да подарят властта на ГЕРБ и ДПС.

А това, че Борисов го нарече новият Пеевски, Костадинов коментира с думите: "Крадецът вика дръжте крадеца."

Идеята си за коалиция анти-ГЕРБ и ДПС Костадинов не излага за първи път, но този път постави акцент именно върху ПП-ДБ, тъй като "ключът при третия мандат" е именно в тях, дори не и в партията, която ще вземе този трети мандат.

Вторият мандат е нулев - никой нямало да подкрепи мандат на разпадаща се партия, смята Костадинов. Случващото се в ДПС за него е вече за прокурор, ако е вярно, че депутати са заплашвани като от "квартална мутра".

Единственото правителство, което може да бъде създадено в момента е на база обединение срещу ГЕРБ и ДПС, категоричен е Костадинов. Това е добра основа за мнозинство.

Партията на Костадинов била готова да преодолява идеологическите противоречия чрез референдуми.

Напълно е възможно да има такъв кабинет, убеден е Костадинов, но отказва кабинет с подкрепа на ГЕРБ и ДПС.

Борисов си свършил работата - победил на изборите и то потентно

Борисов си свършил работата - победил на изборите и то потентно

Костадин Костадинов бил новият Пеевски в парламента