Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов започна традиционната си сутрешна сводка в Партийния дом с критика към медиите.

"Оттук насетне следва работа на тези партии, които отхвърлиха правителството. Моята работа беше да победя на изборите, и то категорично, не ялово, а много потентно - с над 11%. Когато няма политическа класа и малките искат да диктуват на големите, така че сега тези, които забъркаха комбинацията на имената Борисов и Пеевски, рухнаха, след мощните ви репортажи за "Величие" как ще бъде напазарувани, купени - всичко ви рухна вчера", ядоса се Борисов на медиите, че не е минало правителството на Росен Желязков.

По думите му новото лице на сглобката е лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, а Кирил Петков и Николай Денков гледали как Костадинов се разпорежда.

Борисов: Нещо с третия мандат ще е на ПП и Възраждане

Борисов: Нещо с третия мандат ще е на ПП и Възраждане

Той е готов на дебат за избирателната система и отново даде пример с Гърция

"Костадин Костадинов е новият Пеевски в парламента", отсече Бойко Борисов. Той се надява медиите в репортажите си да прочетат английската преса, а не избирателно да си подбират или дори да не се прикриват с пристрастията си с упреците към народа, че не са избрали ПП-ДБ.

Бойко Борисов отчете, че няма да подкрепи правителство на ДПС и го казал още преди политическите процесите в Движението. От другата страна нямаше друг Борисов, няма го Алексей Петров, който направи в манастира сглобката, съжали лидерът на ГЕРБ.

"Петков и Пеевски бяха ежедневно заедно, Петков и Пеевски бяха в моя кабинет, а следобед в кабинета на Пеевски. Пеевски и Христо Иванов бяха всеки ден заедно, Атанасов и Пеевски всеки ден заедно и няма да ви позволя да връзвате две имена, за да ви оживеят плакатите и билбордовете", продължи да се ядосва Борисов на медиите.

Асен Василев: България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг

Асен Василев: България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг

Дебатът за кабинет на Росен Желязков без мнозинство продължава четвърти час

Борисов подчерта още веднъж, че ГЕРБ-СДС няма да участват в преговорите с другите партии и мандати за съставяне на правителство. Бойко Борисов заяви на шега, че ще има правителство тогава, когато той е кандидат за премиер.

От думите на Борисов стана ясно, че още вчера е станало ясно, че ще има нови предсрочни парламентарни избори и че няма подкрепи мандат на ПП-ДБ за съставяне на правителство.

Бойко Борисов увери, че докато ГЕРБ е в политиката, няма опасност от разцепването на парламентарната група на ДПС. Той си спомни, че и в ГЕРБ е имало хора, които са били изключени, включително и дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов.

Към нови избори - още екзотика, нестандартни решения и фрагментиран парламент

Към нови избори - още екзотика, нестандартни решения и фрагментиран парламент

Социолог от "Алфа Рисърч" смята, че третият мандат е трудно реализируем