Независимият депутат Калоян Методиев иска друг формат на срещите, но не и този, който от ИТН предлагат. От писмото му до ИТН не става ясно дали отказът за среща е твърд, само се изказва недоволство от разделението, което личи в програмата.

Припомняме, че при разпращането на поканите за срещите утре, които ИТН започват с независимите депутати, Калоян Методиев е посочен заедно с групата на разпадналите се "Величие", които се сформираха около Николай Марков и Виктория Василева. Самият Методиев изказва почудата си от това групиране в писмо-отговор до Тошко Йорданов - "Не знам с какви аргументи сте ме причислили и поставили точно в тази група."

Според Калоян Методиев най-справедливо и работещо би било да бъдат поканени всички независими депутати накуп.

Иначе Методиев заявява, че остава отворен за разговори. "Готов съм на самостоятелна или обща среща, но не и на групови разделения, които само биха подчертали различията помежду ни."

Припомняме, Методиев стана народен представител в 50-то Народно събрание от листата на БСП, но след като Корнелия Нинова избра да представлява Благоевградско и така освободи мястото от София на втория в листата. Това бе оспорвано от новото, макар и временно ръководство на БСП след като Нинова подаде оставка като лидер, затова и Калоян Методиев бе изключен от ПГ на БСП и се закле като независим депутат. 

Калоян Методиев: Румен Радев иска да вземе БСП

Калоян Методиев: Румен Радев иска да вземе БСП

Превратът в БСП е подготвен от няколко месеца