Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ".

Това е последният шанс пред 50-то НС да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно в историята. С тези думи държавният глава се обърна към представителите на ИТН.

Радев припомни, че партията настоява за редовно правителство, за надпартиен експертен кабинет. Вие демонстрирате устойчивост на вашата ПГ и на позициите си, похвали ги Радев и затова от тях очаква отговорност за съставяне на правителство.

Очевидно това не е съвсем лека задача, посочи още президентът. Третият мандат дава по-голяма гъвкавост, както посочи Радев, тъй като ИТН ще излъчат премиер на по-късен мандат. Радев ги призова бързо да започнат разговорите за съставяне на правителство и настоя за конструктивен диалог.

Пределно наясно сме в каква тежка криза е страната, заяви на свой ред Тошко Йорданов. Третият мандат, според него, е по-отговорен и от първите два.

Ще подходим практично и с разум, категоричен бе председателят на ПГ на ИТН. Формацията ще разговаря с всички парламентарни групи и независими депутати.

Нужна е по-широка подкрепа, смятат от ИТН. Процесът ще бъде изключително прозрачен, пред очите на всички, обеща Йорданов. Така щяло да стане ясно има ли отговорни партии или не.

Ще започнем още от утре, изтъкна Тошко Йорданов.