Облекчаване достъпа да правосъдие на гражданите, ограничаване правомощията на главния прокурор, разширяване обхвата на електронното правосъдие и др. Това са само част от темите, които ИТН предлага в управлението. Те бяха представени на срещата с независимите депутати около Николай Марков.

Референдумите остават приоритетна за партията. Това е битка, която ИТН води от години, заяви Станислав Балабанов и се обърна към Виктория Василева, напомняйки й ,че е била част от тази битка. Повече референдуми предлагат хората на Слави Трифонов. Мерките предвиждат облекчаване работата на инициативите комитети и подписите да се събират не за 3, а за 6 месеца. Тук Балабанов смята, че с независимите депутати около Марков ще намерят допирни точки.

Тошко Йорданов към народа: Вижте кого изпращате в парламента

Тошко Йорданов към народа: Вижте кого изпращате в парламента

Станислав Балабанов: Хората да знаят, че трябва да мислят преди да отидат до урните

Попълване състава на регулаторите предлагат още от ИТН. Тошко Йорданов е възмутен, че в чужбина храните са по-евтини, отколкото в чужбина. Очевидно има някаква шашма, заподозря той. Затова ИТН иска КЗК да работи активно. Регулаторите няма да се разпределят 50:50, както предлагаше сглобката, по думите му. ИТН предлага дебат за нов НК. Формацията предлага още преосмисляне на дефицитите в антикорупционното законодателство.

Работата по ПВУ също е на дневен ред, за да не се загубят пари по плана.

Измененията в ПВУ са на финален етап

Измененията в ПВУ са на финален етап

Пу думите на служебният финансов министър Людмила Петкова

Тошко Йорданов обясни още, че трябва да се премахнат клиничните пътеки и да се премине към диагностично-свързани групи. ИТН ще положи усилие да спаси работните места в Мариците. Въпрос на желание на българската държава, изтъкна той. Цените на лекарствата у нас са нереално високи, каза Андрей Чорбанов, който смята, че с малки промени дефицитът на лекарства у нас може да се реши.

Шенген е приоритет за ИТН. Въпрос е и изборът на нов еврокомисар.

Относно Украйна ИТН не дават наши военни за участие в конфликта и настоява за защита на нашите малцинства.

ИТН и Катинчарова не се харесаха

ИТН и Катинчарова не се харесаха

Депутатите около Ивелин Михайлов няма да покрепят ИТН

Николай Марков приветства усилията на ИТН за конструктивен диалог. В тези усилия той видя и държавнически подход. Не смятам, че имате конфликт, с която и да е политическа сила в българския парламент, подчерта той.

Марков се интересува какъв хоризонт на управлението виждат хората на Слави Трифонов и ги попита знаят ли какво е финасовото състояние на страната.

Колко ще управлява кабинетът, ще зависи от подкрепата. Иначе Тошко Йорданов смята, че може да се управлява 4 години, но не изключва по-кратък хоризонт от 1-2 години. Нашето мнение е, че финансовото състояние на страната е лошо, подчерта депутатът. Според него Асен Василев правел левичарски бюджети и утежнил бизнеса. Държавата трябва да се стреми към ниски дефицити, по думите му като дори амбицията е нулев дефицит. Трябва да стигнем коланите и да сме честни към хората, и да им кажем, че има проблеми, сподели Йорданов.

Виктория Василева е доволна от съвпадението в приоритетите на двата лагера - позицията за Украйна, зелената сделка и запазване на ядрените мощности. Тя иска единен център за управление на кризи и изрази надежда бившите й съпартийци да припознаят идеята. Този център трябва да е към МО, според нея.

Кирил Петков скептичен за третия мандат

Кирил Петков скептичен за третия мандат

Скептицизма си той аргументира с "историята на общата им работа".

Без джендър обучение в училище, настояват още бившите депутати от Величие. Те искат стимулиране производството на чиста храна.

Най-важно е да опазим страната от ГМО продуктите, съгласен е Тошко Йорданов.

Даваме подкрепа за политики, не ние да участваме във властта. Това заяви след срещата Виктория Василева. За нас не е важно колко ще останем в парламента, изтъкна тя. По думите й независимите депутати от лагера на Николай Марков подкрепят политиките, които са полезни за страната. България трябва да спре това свободно падане и да има редовно правителство, изтъкна Василева.