Такава криза, в каквото е страната, няма с какво да я сравним след 1989 г. Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на срещата с депутатите, верни на почетния председател на ДПС на Ахмед Доган. Би трябвало заедно да намерим решение, заяви той. Разбира се нищо не е на всяка цена, подчерта депутатът. Има вариант за стабилно управление на стабилна основа, смята Йорданов.

Припомняме, че от "ИТН" провеждат поредица от срещи за осигуряване на подкрепа за правителство с третия проучвателен мандат, който получиха от президента Румен Радев.

ИТН и Катинчарова не се харесаха

ИТН и Катинчарова не се харесаха

Депутатите около Ивелин Михайлов няма да покрепят ИТН

Без Делян Пеевски в управлението и без зависимости, това обяви лидерът на т. нар. ДПС без Пеевски Джевдет Чакъров още в началото на разговорите с ИТН. Той също призна, че страната е в тежка криза. Ние ясно осъзнаваме, че шансовете за съставяне на правителство са минимални, посочи Чакъров. Държавата трябва да функционира по адекватен начин, настоя той като според него въпреки малките шансове за редовна власт трябва да се подложат всички усилия. Но разговори трябва да има, за са се сближат позициите в 51-ото Народно събрание (НС), по мнението на председателя на ДПС.

Мистър Кеш разцепи ДПС, обвини Пеевски президента

Мистър Кеш разцепи ДПС, обвини Пеевски президента

А Христо Иванов намерил компактен скут в Росенец

От ИТН представиха своите законодателни инициативи относно съдебната власт, заявявайки че реформата не е само изменения в Конституцията. Хората на Слави Трифонов искат последователност в наказателната политика. И двете формации поддържат евроатлантическата ориентация на страната. ИТН са против служебен кабинет да посочва следващия български еврокомисар.

Тошко Йорданов отново постави въпроса за попълване състава на регулаторите. ИТН се обявяват за функционален и финансов анализ на системата за сигурност. Ще работят за ВиК в селата. Голяма част от приоритетите на ИТН ДПС без Пеевски споделят. Те подкрепят идеите им за съдебната реформа в частта борба с корупцията и електронно правосъдие.

Тошко Йорданов с оферта към хората на Марков за 4-годишно управление

Тошко Йорданов с оферта към хората на Марков за 4-годишно управление

Виктория Василева: Даваме подкрепа за политики, не ние да участваме във властта

Ситуацията е повече от критична, съгласен е Джевдет Чакъров. И двете партии са за запазване на плоския данък. Трябва да има редовно правителство, което са създаде условията да бъдем привлекателна страна за инвестиции, смята Чакъров. Той настоя за сериозен анализ на ситуацията в енергетиката. За ДПС без Пеевски важен приоритет е демографската криза, която е многокомпонентна.

Евродепутатът Илхан Кючюк констатира пълно съвпадение във външната политика. За него е важно какво ще направи българският еврокомисар, защото страната ни няма визитна картичка в ЕС. Богатите държави са правови държави, изтъкна той. Лесните пари от ЕС свършиха, предупреди Кючюк. За него е важна и работата с българските общности в чужбина. България трябва да е водеща по темата за Балканите, според българския евродепутат.

Кирил Петков скептичен за третия мандат

Кирил Петков скептичен за третия мандат

Скептицизма си той аргументира с "историята на общата им работа".

Без данъци за млади семейства за определен период, предлагат от ИТН. Двете партии констатираха близки позиции и в сферата на образованието.

За Джевдет Чакъров това е едва първа среща и двете формации трябва да са реални оптимисти. Трябва да положим всички усилия да се състави правителство, каза той. В името на страната ДПС са готови да дадат подкрепа за кабинета и да понесат съответната отговорност.

Тошко Йорданов каза в края на срещата, че ако сега няма мнозинство за кабинет, се надява днешният разговор да е добра основа за бъдещи преговори с ДПС без Пеевски. След срещата Джевдет Чакъров обобщи сближени позиции с ИТН в редица сфери. Като първа среща сме удовлетворени, изтъкна депутатът. Трябва да се върнем към нормалността, заяви още той. Ако има кабинет ,той трябва да е с ясен хоризонт, по мнението на Чакъров. Той не иска да се чертаят само разделителни линии, а да се търси и сближаване.

Тошко Йорданов към народа: Вижте кого изпращате в парламента

Тошко Йорданов към народа: Вижте кого изпращате в парламента

Станислав Балабанов: Хората да знаят, че трябва да мислят преди да отидат до урните