Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов изрази задоволство, че срещата с представителката на групата депутати около Ивелин Михайлов, Катя Катинчарова е била открита за медиите - "за да видят какви хора има в Народното събрание".

Днес от тази първа среща може да се направи извод какви хора влизат в българския парламент, коментира пред журналисти Йорданов позицията на Катя Катинчарова

Няма смисъл човек да търси подкрепа от хора, които не могат да разсъждават, коментира той.

Станислав Балабанов пък посочи, че срещата с Красимира Катинчарова е показателен резултат за ходенето от избори на избори. Дори и да има нови избори, хората трябва да знаят, че трябва да мислят преди да отидат до урните и да дадат възможност на качествени хора да ги управляват, коментира той. И се пошегува, че след като 50-ото Народно събрание бъде разпуснато, депутатите от "Величие" на Ивелин Михайлов ще се насочат към Историческия парк, за да пострелят малко с лък и да пояздят коне.

ИТН и Катинчарова не се харесаха

ИТН и Катинчарова не се харесаха

Депутатите около Ивелин Михайлов няма да покрепят ИТН

Иначе предстои ИТН да се срещне с останалата част от "Величие" днес в 17.30 ч., а с независимите депутатите около групата на ДПС-Джевдет Чакъров утре в 15 ч. ИТН няма да говори с групата на ДПС на Делян Пеевски - те вече отказаха. Не стана ясно обаче дали ИТН все пак са изпратили покана на ПГ на ДПС с председател Делян Пеевски.

Тошко Йорданов иска медиите да видят дали има приоритети, които са готови да бъдат подкрепени, а след това ще се говори и за състав на правителство. Също така докато ИТН не говорят с всички депутати, няма как да знаят дали ще получат подкрепа.

Вчера "Има такъв народ" получиха проучвателния трети мандат за съставяне на правителство от 50-то Народно събрание от президента Румен Радев.

С "нужна е програма" ИТН покани първо независимите

С "нужна е програма" ИТН покани първо независимите

Три групи независими депутати са поканени