Парламентарната група на ДПС няма да участва в преговори за съставяне на кабинет с третия мандат. Това съобщават от официалния пресцентър на ДПС, малко след като държавният глава връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на ПГ на "Има такъв народ".

Прессъобщението идва след като от ИТН заявиха готовност за разговори и отправиха вече три покани до трите групи независими депутати - двете групи от разпадналата се "Величие" и независимите депутати от ДПС, начело с другия председател Джевдет Чакъров.

ДПС, заявява Делян Пеевски, няма да участва в преговорите не защото не вярват в необходимостта да има стабилно и отговорно правителство, а "напротив - защото не приемаме с евтин популизъм и клишета да се губи ценно политическо време на страната". "Празното говорене на ИТН, което показва политическата им немощ и напъните на временния обитател на "Дондуков" 2 са имитация на политика и отсъствие на отговорност пред хората", се посочва в позицията на Делян Пеевски. Добавя се и че не могат да работят по никакъв начин с проруската партия "Възраждане".

Затова и равносметката на ДПС от чутите позиции на основните партии до момента е, че заявките за правителство с третия мандат не е нищо друго, освен протакане и време за реализиране на нерегламентирана предизборна кампания. Така българските граждани само ще бъдат лъгани и подвеждани.

"Отговорното политическо поведение изисква от представителите на ИТН единствено да върнат мандата веднага, за да има възможност Радев, между два задгранични полета, да изпълни задълженията си по Конституция и да насрочи парламентарните избори."

ИТН получи третия мандат

ИТН получи третия мандат

Тошко Йорданов обеща прозрачен процес