ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат, стана ясно след разговорите с ИТН, която държи третия мандат.

Росен Желязков обясни, че днес се поставяна основата за диалог за следващия парламент. Ако в следващото Народно събрание ГЕРБ е първа политическа сила, ще очакваме подкрепа на база ценности и приоритети, изтъкна той. Ако пък хората на Бойко Борисов не са първа сила, ще дадат рамо на победителя. За ГЕРБ в този парламент няма шанс за мнозинство.

Заради това пък ИТН видя сянката на Делян Пеевски. Станислав Балабанов съзря голямото влияние на председателя на ПГ на ДПС в ГЕРБ.

Един конкретен човек в тази държава иска бързи избори и той се казва Делян Пеевски, категоричен бе депутатът, според когото герберите са дошли на срещата с предварително взето решение. Иначе и двете партии констатираха близките си позиции.

ГЕРБ трескаво питат „Има такъв народ“ преврат ли правят

ГЕРБ трескаво питат „Има такъв народ“ преврат ли правят

Ключът за кабинет е в ГЕРБ, уверява Тошко Йорданов

Припомняме, че президентът връчи третия мандат на ИТН. Партията даде заявка, че ще проведе разговори с останалите политически сили и независимите депутати за експертен кабинет с широка подкрепа.

ИТН проведе среща първо с независимите депутати от разпадналата се група на "Величие", лоялни на Ивелин Михайлов. На срещата обаче се отзова само Красимира Катинчарова. Двете страни не откриха допирни точки. Позитивен бе диалогът с народните представители близки до Николай Марков. Тяхната група обяви, че ще подкрепи кабинет с третия мандат.

След проведена среща групата на БСП също даде подкрепата си за експертен кабинет. И ДПС без Пеевски подкрепи предложението на ИТН за експертен кабинет. ИТН и Възраждане откриха много допирни теми по време на разговорите по между си, но Костадин Костадинов обяви, че няма да подкрепи кабинет заради участието на ДПС.

Парламентарната група на ДПС, ръководена от Делян Пеевски, отказа да води разговори за съставяне на правителство. ПП-ДБ също проведе ползотворен диалог с ИТН. Коалицията обяви, че колективните органи трябва да вземат решение дали да подкрепят кабинет с третия мандат.

Бойко Борисов и Делян Пеевски многократно подчертаваха, че страната отива към нови избори.