Третият мандат ми се струва много трудно реализируем. Това заяви пред БНР социологът от "Алфа Рисърч" Павел Вълчев.

Според него няма възможност за консолидация срещу ГЕРБ и ДПС в рамките на третия мандат.

Той е на мнение, че вървим към избори. Вълчев смята, че е много вероятно да има още екзотика, нестандартни решения и фрагментиран парламент.

Социологът бе категоричен, че ситуацията няма да е по-проста. По негови думи добър ще е този политик, който успее да постигне някакво стабилно правителство, без да се мрази с партньорите си.

Политическата криза се задълбочавала.

Главчев оптимист за следващите мандати, но готов и пак да е служебен премиер

Главчев оптимист за следващите мандати, но готов и пак да е служебен премиер

Той изпълнявал конституционните си задължения

"Освен невъзможността на политическите играчи да постигнат разбирателство в името на стабилно редовно управление, вече виждаме процеси в самите партии на някакъв разлом, противоборства. Кризата продължава да се задълбочава, отколкото да се намират някакви конструктивни решения и позиции", отбеляза Вълчев.

Той посочи, че вчера сме видели едно начало на случващото се в ДПС, като тепърва ще виждаме гледната точка на другия отбор - този срещу Пеевски. Този сблъсък може би сега изплува, но не знам докога ще се развие, коментира Вълчев.

По негови думи ситуацията е деликатна. Ще видим при този сблъсък избирателите на Движението кой ще припознаят като автентичен и истински негов представител, заяви той.

Социологът подчерта, че криза има, но смяна на модела изисква стабилна политическа ситуация, каквато в момента нямаме. Според него към момента този разговор не е толкова актуален.

Предизвикателството към политическия елит в страната било да се измисли някаква формула, по която да се излезе от кризата. Трябвало да се търси комуникация и съгласие с останалите политически играчи и на тази база да се постигне стабилно управление.

Асен Василев: България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг

Асен Василев: България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг

Дебатът за кабинет на Росен Желязков без мнозинство продължава четвърти час