Парламентарната група на ПП-ДБ не си говори с "Възраждане" за съставяне на правителство с третия мандат. Това заяви бившият финансов министър, а сега депутат от ПП-ДБ Асен Василев пред журналисти, след като проектокабинетът на Росен Желязков с първия мандат за съставяне на правителство в 50-то НС не мина.

По думите му това, което се е видяло в пленарна зала по време на гласуването на проектокабинета на Росен Желязков е, че когато не си си написал домашното, няма как да очакваш позитивен резултат. За да може да бъде съставено правителство, е необходимо да има предварително обсъждане на програма, политики, законодателна програма и чак тогава може да се пристъпи към състав на Министерски съвет.

Този опит сега бе отбиване на номера, посочи Василев.

Асен Василев не вижда шанс за правителство с третия мандат. Не може 4, 5 или 6-та политическа сила да прави кабинет в ситуация, в която е силно фрагментирана, добави бившият финансов министър. Причината да отидем на седми поред предсрочни избори е, че цялата политическа система е затапена - цялата съдебна система е затапена от Делян Пеевски, а политическата система е затапена от Бойко Борисов, който е зависим от Делян Пеевски, очерта политическата картина в България Асен Василев.

Асен Василев: България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг

Асен Василев: България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг

Дебатът за кабинет на Росен Желязков без мнозинство продължава четвърти час