Разпад. Това видя в пленарна зала лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и го сподели за втори път пред медиите на излизане, отказвайки да присъства на дебата.

Той отново заяви, че кабинетът на Росен Желязков няма да мине. За него кампанията за следващите предсрочни избори е в ход. Ако има с третия мандат нещо, ще е между ПП и Възраждане, смята Борисов. Не виждам нещо, което да промени нещата, заяви лидерът на ГЕРБ, а отговорността за изборите ще е на тези, които не са подкрепили Желязков.

Борисов е ядоса, че Николай Денков го обвързва с Делян Пеевски. Няма да им позволя тези внушения, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Всички ще понесем това, което си надробихме, изтъкна той. На ПП пожела двоен резултат, но предупреди че и при такъв резултат няма да могат да съставят правителство.

Бойко Борисов е готов на дебат за избирателната система и отново даде пример с Гърция.

Светът е много динамичен, категоричен е лидерът на ГЕРБ. Трябва да убедим хората, че трябва да дадат предимство на някого, заяви Бойко Борисов. С "Величие" никой не е разговарял за подкрепа, стана ясно от думите му, а Костадин Костадинов всички изкомандвал, според Бойко Борисов.

ДПС готови да разговарят с всички без "Възраждане" за втория мандат

ДПС готови да разговарят с всички без "Възраждане" за втория мандат

ДПС ще постъпят държавнически при първия, втория и трети избор за съставяне на правителство