Цхинвали продължава да се съпротивлява.

Това съобщи директорът на службата по информация и печат в Република Южна Осетия, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„По данните, с които разполагам за момента, военните действия продължават, в града не са влизали грузински войски и съпротивлението продължава", заяви той и допълни: 

„Грузинските въоръжени формирования преминаха към курс на изтребление  на осетинците и пълно унищожение на всички населени места".

Народът на Южна Осетия в този момент се надява на помощта на Русияи я моли за помощ пред лицето на фашизма и пълното унищожение от Грузия. Напълно невинни граждани на Русия умират в домовете си. За момента броят на загиналите не може да се каже, допълва още директорът на службата по информация и печат.

В зовът за помощ, отправен към Русия се казва: „Унищожават ни грузинските агресори. Бомбардират ни в собствените ни домове, в този момент не се чувстваме граждани на велика страна. Знаем, че Русия разполага с велика авиация и отлични самолети. Помогнете ни, ако можете. Вероятно остават минути до пълното ни унищожение. Градът е сринат със земята, домовете на мирни жители горят, хората не могат никъде да се скрият от противника, гражданите умират. Защитете гражданите си. Единствената си надежда оставяме на вас".