Очевидно става дума за засилване на терора. Това обяви пред БНР посланикът ни в Турция Надежда Нейнски. Тя отбеляза, че сюжетните линии в Турция по отношение на тероризма са много.

По думите на дипломата ни има много сериозно напрежение след убийството на руския посланик в Турция и стрелбата по американското посолство в Анкара.

Убиха руския посланик в Анкара при нападение

Убиха руския посланик в Анкара при нападение

Външното министерство на Русия потвърди, че посланикът е починал

Припомняме, че руският посланик в Турция Андрей Карлов бе застрелян, докато държал реч по време на откриването на фотоизложба "Русия през очите на турците". Нападателят е турски полицай. Той е ликвидиран.

Нейнски коментира, че всички са втрещени от изключителната показност, с която е извършено покушението - 11 изстрела на публично събитие. Тя го определи като уникално по рода си, защото на събитието е имало както турска, така и руска охрана.

Анкара задържа въоръжен мъж при опит да нахлуе в US посолството

Анкара задържа въоръжен мъж при опит да нахлуе в US посолството

Часове след убийството на руския посланик

Според Надежда Нейнски убийството на руския дипломат е груба провокация срещу държавността. Тя отчете, че турските медии правят усилия да не всяват паника, а да се търсят причините и да се направят изводи за сигурността.

Нейнски коментира още, че кметът на Анкара е лансирал версията, че в основата на покушението срещу руския дипломат стоят гюленистите.