Русия забранява на наборниците, получили призовка за военна служба да напускат пределите на страната. Това предаде агенция ТАСС.

Бяха внесени изменения в закона "За реда за напускане на Руската федерация и влизане в Руската федерация". Съгласно действащите разпоредби на гражданите, които подлежат на военна служба и са получили призовка от военния комисариат, е забранено да напускат Руската федерация от деня, в който по закон такава призовка се счита за връчена.

Новите правила поясняват, че пътуването на такива граждани в чужбина се забранява от момента на вписване на призовката в съответния регистър.

Законопроектът също така установява, че забраната за напускане на Руската федерация като временна мярка, насочена към осигуряване на присъствието на гражданин във военната служба за регистрация и вписване, се прилага от деня, в който призовката е изпратена на гражданина, включително на мястото на работа или обучение, за последваща доставка.

Решението за забрана на военнослужещия да напуска Руската федерация се взема от военния комисариат в деня на изпращане на призовката.

"Цената на кръвта" скaча, а руските наборници бягат от служба

"Цената на кръвта" скaча, а руските наборници бягат от служба

Руската бюрокрация и индустрия се задъхват да доставят хора и оръжия на нахлуващата си армия в Украйна