Властите на руската Белгородска област ограничават влизането в 14 населени места от 23 юли поради напрегнатата оперативна обстановка, заяви губернаторът Вячеслав Гладков, цитиран от Би Би Си.

На подстъпите към тях ще бъдат монтирани контролно-пропускателни пунктове, а на обществения транспорт ще бъде забранено влизането в тези населени места. За да стигнете до там, ще трябва да се подаде заявление, като ще бъдат допускани само пълнолетни мъже, облечени с бронежилетки и придружени от военнослужещи.

"Надявам се, че ще се съгласите, че със сигурност е недопустимо да се допускат жени и деца в населени места, които се обстрелват всеки ден", каза Гладков.

Пълният списък на тези населени места е публикуван в канала в "Телеграм" на Вячеслав Гладков.

Губернаторът на Белгород тази сутрин съобщи за ранени при обстрел на Шебекино и Нова Таволжанка. Четирима души са пострадали и четиримата не много тежко. В областта има нанесени повреди на енергиен обект и газовата инфраструктура. Частично в Шебекино беше прекъснато електроснабдяването.

Лондон: Русия въвежда система срещу бягство на наборници в чужбина

Лондон: Русия въвежда система срещу бягство на наборници в чужбина

Русия провежда два набора всяка година, като около 250 000 мъже се призовават за една година задължителна военна служба.