Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев поздрави българите за успешно проведените избори в условията на пандемия, съобщи БНТ с позоваване на агенция МИА.

На проведен днес брифинг той отговори на журналистически въпрос за вота в България и честити на Бойко Борисов победата на неговата партия ГЕРБ.

"Честитя на всички за мандатите. Поздравявам премиера Борисов и ГЕРБ за победата на изборите. Ще чакаме да се съставят управляващите институции, да се формира парламентът, за да може след това нормално да продължим с разговорите за преодоляване на различията в дух на приятелство." - посочи Зоран Заев.

Заев: Да не би аз или Борисов да сме по-умни от историците?

Заев: Да не би аз или Борисов да сме по-умни от историците?

Според него е възможно до юни да се постигне решение с България...

Преди дни той изрази увереност, че проблемът с историята може да бъде решен по елегантен начин, който наистина ще покаже, че в един период наистина сме имали обща история между двете нации и двете държави.

Според него е възможно до юни да се постигне решение по различията с България и да се даде ход на първата междуправителствена конференция по евроинтеграцията на страната. По думите му решението трябва да бъде двустранно.

Борисов към Заев: Да не отлагаме решенията, които България и РСМ трябва да вземат

Борисов към Заев: Да не отлагаме решенията, които България и РСМ трябва да вземат

Двамата премиери проведоха телефонен разговор