Москва смята, че прехвърлянето на танкове Т-72 на Украйна от властите на Северна Македония е голяма грешка, която само ще улесни престъпната дейност на киевския режим. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви това на брифинг във вторник.

"Смятаме, че това е голяма грешка на ръководството на Северна Македония", каза тя.

"В лоялна ревност към НАТО Скопие участва в снабдяването на Украйна с оръжие, като по този начин допринася за престъпната дейност на киевския режим срещу мирното население на Донбас", подчерта Захарова и допълва, че хората, които изповядват ценностите на демокрацията, свободата и правата на човека, трябва да са наясно с това, защото всичко това води до допълнително влошаване на ситуацията.

На 29 юли сръбската национална телевизия съобщи, че Министерството на отбраната на Северна Македония е потвърдило прехвърлянето на танкове Т-72 в Украйна. От македонското министерство на отбраната заявиха, че танковете са от "трето поколение" и са принадлежали на подразделение, което скоро ще бъде разформировано. От министерството не уточниха колко танка са били прехвърлени на Украйна.