Авиацията на международната антитерористична коалиция, ръководена от САЩ, е нарушила сирийското въздушно пространство в района на Ал Танф осем пъти за един ден. Това съобщава във вторник заместник-началникът на Руския център за помирение на враждуващите страни генерал-майор Юрий Попов, цитиран от ТАСС.

"В района на Ал-Танф бяха регистрирани осем нарушения на ден от двойка изтребители F-16, двойка изтребители F-15, двойка изтребители Typhoon и двойка коалиционни щурмови самолети A-10 Thunderbolt", Попов казах.

Според него с подобни действия коалицията продължава да създава опасни предпоставки за авиационни инциденти и аварии, а също така влошава обстановката във въздушното пространство на Сирия.

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Той също така каза, че през последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб е регистриран един обстрел на позиции на сирийските правителствени войски от терористичната групировка "Джабхат ан Нусра" (забранена в Руската федерация) в провинция Идлиб.

Припомняме, че редовно руски представители съобщават за свои удари срещу джихадисти в Сирия и посочват нарушения на западната коалиция.