В съда в американския щат Делауеър е сформирано съдебно жури, което ще съди Хънтър Байдън - син на президента Джо Байдън, съобщи CNN.

"Според наблюденията на CNN мнозинството от членовете на съдебното жури са чернокожи", се казва в репортажа.

Съдебните заседатели се състоят от 12 души: шестима мъже и шест жени.

Телевизията съобщи, че потенциалните съдебни заседатели в процеса са били помолени да изразят мнението си за политизирането на системата на наказателното правосъдие, състоянието на законите за оръжията в САЩ и отношението им към хората, борещи се с наркотичната зависимост.

"Тези теми ще бъдат от голямо значение в делото срещу Хънтър Байдън (...). Той не се признава за виновен в незаконно придобиване на огнестрелни оръжия и притежаването им по време на употреба на наркотици, което е в разрез с федералния закон", пише CNN.

Си Ен Ен припомня, че "Хънтър Байдън е възстановяващ се алкохолик и наркоман, пристрастен към крек-кокаин".

Съдът в Делауеър ще разгледа дело, свързано с незаконно притежание на оръжие, закупено от лице, което употребява наркотици. Освен това Хънтър Байдън е обвинен в неплащане на данъци, като процесът е насрочен за провеждане в Калифорния.

Хънтър Байдън заплашва да съди Fox News за "клевета"

Хънтър Байдън заплашва да съди Fox News за "клевета"

Опит за защита на доброто име

Телевизията цитира изявлението на президента относно делото на сина му: "Аз съм президент, но съм и баща. Джил (първата дама) и аз обичаме сина си и много се гордеем с човека, в който се е превърнал днес. Устойчивостта на Хънтър пред лицето на несгодите и силата, която той влага във възстановяването си, са вдъхновение за нас."

Той заяви, че "не коментира и няма да коментира висящи федерални дела".

Делото за данъчни измами срещу Хънтър Байдън е отложено за септември

Делото за данъчни измами срещу Хънтър Байдън е отложено за септември

Нови проблеми за Белия дом

В репортажа се казва, че "ако Байдън искаше да приключи този случай, можеше да го направи още днес, като помилва Хънтър, но Белият дом многократно и недвусмислено е изключвал това".