През изминалата нощ Запорожие отново е било подложено на руски обстрел, съобщи ръководителят на областната администрация Олександър Старух.

"Внимание! Окупаторът е атакувал регионалния център с ракети. Прикрийте се!" - пише той в Telegram.

На този етап държавната агенция "Укринформ" посочва, че обект на нападение са инфраструктурни съоръжения. Информацията за щетите и жертвите се уточнява. По-късно агенцията съобщи, че в резултат на нападението е унищожен автосервиз, пострадали са жилищни домове, учебно и здравно заведение. Има ранени, на този етап за жертви не се съобщава.

Нападение е имало и по Сумска област, при което един човек е загинал, а най-малко седем са ранени. Ръководителят на Сумската областна военна администрация Дмитрий Живицки съобщи, че ракетните удари са повредили инфраструктурата в област Конотоп, има и ранени.

Тази нощ украинските агенции съобщиха, че електроснабдяването в Лвов е напълно възстановено след вчерашните атаки, предстои и водоснабдяването да бъде възстановено.

С безпилотни самолети камикадзе е атакувана топлоелектрическата централа "Ладижин" във Виницка област.

Това съобщи началникът на областното полицейско управление във Виница Сергей Борзов, предаде Укринформ. 2 безпилотни самолета камикадзе Шахед-136 са атакували съоръжението.

Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила и осем дрона камикадзе в Южна Украйна сутринта. Нападенията са извършени след обявяването на въздушна тревога около 7:00 ч.