Украинският президент Володимир Зеленски може да проведе среща с турския лидер Реджеп Тайип Ердоган в близко бъдеще. Това съобщи албанският президент Еди Рама по време на посещението си в Анкара.

По думите му срещата между Зеленски и Ердоган може да се състои по време на срещата на върха на страните от Югоизточна Европа, която е насрочена за края на февруари в албанската столица Тирана, уточни УНИАН.

"Информирах президента Ердоган, че ще имаме среща с президента Зеленски. Турция също е поканена и въпреки че има много натоварена програма, той прие поканата", каза Рама.

Украйна планира да закупи турски изтребители от пето поколение "Каан". Това съобщи извънредният и пълномощен посланик на Украйна в Турция Васил Боднар.

По думите му украински специалисти работят в рамките на проекта за създаване на двигател за новия изтребител. А в дългосрочен план Каан ще може да се конкурира на пазара с американските изтребители от пето поколение.

Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка заради недостига на въоръжение

Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка заради недостига на въоръжение

Той благодари на украински мъже и жени, компании и партньори на Украйна, които вече са създали производство на оръжия

Също така УНИАН съобщи, че Турция е намалила потока от стоки с двойна употреба към Русия.

В извадката са включени 45 категории стоки от списъка за експортен контрол, който е съставен от САЩ, ЕС, Великобритания и Япония.