Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че е възложил на началника на канцеларията си Андрей Ермак да организира среща с руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Струва ми се, че всичко върви към това, че срещата ще се състои. Наистина предложих - чухте го - да се срещнем в Донбас, президентът потвърди желанието си, но предложи да се срещнем в Москва. Аз вече възложих задача на началника на канцеларията на президента Андрей Ермак да се свърже с администрацията на президента Путин, за да намерят взаимно разбирателство и да определят датата и мястото, където бихме могли да се срещнем", отбеляза украинският държавен глава пред репортери.

Зеленски покани на среща Путин в Донбас, където се води война

Зеленски покани на среща Путин в Донбас, където се води война

Русия отказва прекратяване на огъня...

Зеленски добави също така, че за него е "важна същността на срещата, а къде точно ще бъде - това са подробности".

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков от своя страна уточни, че засега няма детайли за предстоящата среща.

Зеленски посочи още, че е готов да обсъди с Путин ситуацията с рускоезичното население и православната църква в Украйна, ако се проведе среща между двамата държавни глави.

"Дори тези въпроси да са на дневен ред и да присъстват по време на срещата, ако тя все пак се проведе, тогава, моля, ще обсъдим и тези въпроси, не виждам какъв е проблемът", коментира още Зеленски.

Путин обяви: Зеленски е добре дошъл в Москва по всяко време

Путин обяви: Зеленски е добре дошъл в Москва по всяко време

Преди дни Зеленски предложи на Путин да се срещнат в Донбас