В нощта срещу сряда украинският президент Вoлoдимир Зеленски пристигна в Албания. Това съобщи албанският външен министър Игли Хасани, цитиран от УНИАН.

В микроблога X (бивш Twitter) министърът публикува снимка от среща с украинския лидер в град Тирана. "Повратна точка за укрепване на двустранните връзки и солидарността с Украйна в нейната героична борба срещу руската агресия", добави Хасани.

По-рано премиерът на Албания Еди Рама съобщи, че украинският президент ще пристигне в страната за участие в срещата на върха Украйна-Югоизточна Европа.

"Значителен брой лидери от тази част на Европа ще бъдат поканени и президентът Зеленски ще съорганизира и съпредседателства събитието, което е от особено значение в днешния контекст", цитира думите му ABNA-se.

Както е известно, през февруари Зеленски посети Германия и Франция, където подписа исторически споразумения за гаранции за сигурност на Украйна.

Зеленски готви посещение в Армения и Азербайджан

Зеленски готви посещение в Армения и Азербайджан

Ереван все още не потвърждава

На 27 февруари президентът пристигна в Саудитска Арабия. Той заяви, че планира да обсъди с престолонаследника принц Мохамед бин Салман ал Сауд формула за мир и връщането на украинците, заловени и депортирани от Русия.

Предстоят посещения в Армения и Азербайджан.