Терористичната държава не може да бъде спряна с нищо друго, освен с едно - победата на Украйна. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от "Укринформ".

Както обичайно, той прави преглед на най-важните си срещи и задачи през деня.

Днес цял ден работя по регионите. Донбас - фронтовата линия, нашите воини, регионът. Регион Харков след това - ситуацията в Харков, на границата, във всички райони на региона, възстановяване, защита на критичната инфраструктура. Започнах от фронта, от района на Бахмут. За мен е чест да подкрепям нашите воини, които защитават страната в най-тежките фронтови условия, каза той.

Британското разузнаване: Украйна започва контраофанзива в Донецка област

Британското разузнаване: Украйна започва контраофанзива в Донецка област

Боевете за Бахмут продължават

Ужасно е да се гледат градовете на Донбас, на които Русия донесе ужасни страдания и разруха. Почти постоянната ежечасова сирена за въздушна тревога в Краматорск, постоянната заплаха от обстрел, постоянната заплаха за живота.

Със сигурност ще отговаряме на окупатора за всяка атака срещу нашите градове. Днешните руски удари в Запорожие, нощната атака в Киевска област. Всички руски удари ще получат военен, политически и юридически отговор. Русия ще загуби тази война. Няма субект в света, който вече да не усеща това. Всички разбират всичко това. Всеки руски убиец трябва да разбере, че заповедта за арест е най-доброто нещо, което може да му се случи, настоя Зеленски.

Седем загинали край Киев след атаката с дронове, една жертва в Запорожие
Обновена

Седем загинали край Киев след атаката с дронове, една жертва в Запорожие

Зеленски съобщи за попадение върху жилищен блок в Запорожие

Зеленски честити и настъпването на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Значителна част от украинска мюсюлманска общност, народът на кримските татари, е принуден да посрещне Рамадан под окупация, под заплахата от руски репресии и малтретиране в Крим, под обстрел в други части на Украйна и в битки на фронтовата линия, обърна внимние той.